splošni pogoji

ošni pogo

Splošne in ostale pogoje poslovanja spletnega mesta www.ninaradenkovicmarketing.com, določa upravljalec Management in marketing, Nina Radenković, s.p., ki je hkrati pisec vseh produktov ter odgovarja za vse objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi splošnimi pogoji. Upravljalec te spletne strani in podatkov povezanih z njo je Management in marketing, Nina Radenković s.p., Plečnikova ulica 7, 2000 Maribor.

Vaš dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo urejajo ti splošni pogoji. In z vstopom na spletno mesto potrjujete, da ste z njimi seznanjeni, z njimi soglašate ter da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo.

Management in marketing, Nina Radenković, s.p. si pridržuje pravico, da te splošne pogoje brez obvestila spremeni ali dopolni. Prav tako podjetje ni zavezano posodabljati vsebin tega spletnega mesta, a jih lahko kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni in/ali dopolni.

Podatki na spletnem mestu so zgolj informativne narave, zato Management in marketing, Nina Radenković, s.p. ne prevzema odgovornosti za morebitne napake v vsebini ter pravilnost in točnost objavljenih podatkov, do katerih je morebiti prišlo zaradi časovnih neusklajenosti, napak pri vnosu ali drugih nepredvidljivih vzrokov.

To spletno mesto in vsi njegovi elementi so intelektualna lastnina Management in marketing, Nina Radenković, s.p. in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah ter jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez pisnega soglasja lastnika. Vsebine spletnega mesta se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

S tem, ko uporabljate spletno mesto www.ninaradenkovicmarketing.com ter vse njegove elemente in funkcije, ki jih spletno mesto omogoča, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in da jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletnega mesta in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto.

Management in marketing, Nina Radenković, s.p. si pridržuje pravico, da se v primeru kršenja teh splošnih pogojev posluži vseh pravnih sredstev in pravic, vključno s pravico do blokiranja dostopa do spletnega mesta z določenega spletnega naslova.

Splošni pogoji spletnega mesta www.ninaradenkovicmarketing.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi priporočil mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in priporočil GZS.

S spletnim mestom www.ninaradenkovicmarketing.com (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje Management in marketing, Nina Radenković, s.p., Plečnikova ulica 7, 2000 Maribor, matična številka: 7019254000, ki je ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik« ali »prodajalec«).

V pogojih poslovanja je opisano delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti kupca in spletne trgovine ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Uporabnika (v nadaljevanju tudi »kupca«) spletne trgovine zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

1. podatki o podjetju

Management in marketing, Nina Radenković, s.p.

Plečnikova ulica 7

2000 Maribor

E-mal: info@ninaradenkovicmarketing.com

Telefon: 00386 40 433 776

IBAN: SI56 6100 0001 0528 048

Matična številka: 7019254000

Davčna številka: 24702587 (nisem zavezanka za DDV)

Registrski organ: AJPES, Izpostava Maribor. Vpis v registrski organ z dne 26. 2. 2016.

2. dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • jasno in nedvoumno določene cene (razvidno mora biti, ali že vsebujejo davek),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop od pogodbe (razvidno mora biti, če in koliko kupca stane vračilo artikla),
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. ponudba izdelkov in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se lahko ponudba in cene v spletni trgovini ažurirajo in spreminjajo pogosto in hitro.

 • DDV ni vštet v ceno izdelka v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1;
 • vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave;
 • vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica;
 • cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti (ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen);
 • cena velja za vse uporabnike spletne trgovine. Obiskovalec postane uporabnik oz. kupec z registracijo v spletni trgovini kot član ali z enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost.

Cena velja v primeru plačila z spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

V kolikor se zgodi, da bo podatek o ceni napačen ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Darilnih bonov in promocijskih kod ni možno menjati za gotovino.

4. naročilo

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba oziroma prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

5. načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • neposredna bančna transakcija (UPN nalogu),
 • s plačilno kartico preko sistema STRIPE.

6. rok dobave

Rok predaje izdelka je 7 delovnih dni od nakupa oziroma od izdaje, v kolikor je izdelek kupljen v predprodaji.

V primeru da izdelek ne bo odposlan v maksimalno 7 delovnih dneh, boste o tem obveščeni pisno po elektronski pošti ali po telefonu. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, lahko to kadarkoli sporočite preko elektronskega naslova ali telefona in bomo poskušali zadeve rešiti v obojestransko korist.

7. izdaja računa

Ponudnik ob plačilu naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi račun v .pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu je razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnosti podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

8. postopek nakupa

Nakupovanje v spletni trgovini poteka 24 ur na dan, vse dni v letu.

IZBIRA IZDELKA
Na spletni strani izberite izdelek. Ko izberete izdelek, kliknite na povezavo za nakup. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite zaključiti nakup, le-tega opravite »na blagajni«.

ODSTRANITEV IZDELKA IZ NAKUPOVALNE KOŠARICE
Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice. S klikom na ikono se kupcu prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec »odstrani«.

NAKUPOVALNA KOŠARICA
Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 • Način plačila: Izbirate lahko med: neposredno bančno transakcijo (UPN nalog) ali s plačilno kartico preko sistema Stripe.
 • Kuponi: Če imate veljaven kupon za popust ga vpišete v ustrezno polje in kliknete gumb »Unovči kupon«.
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Zraven je zapisana cena izdelka.
 • Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb »KUPI SEDAJ«.

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, kupec dobi potrditveno elektronsko sporočilo.

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU
Po oddaji naročila prejmete obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto, podatke o naročilu in podatke za plačilo v kolikor je izbrana neposredna bančna transakcija.

V tej fazi imate 2 uri časa, da odstopite od naročila, tako da to sporočite po elektronski pošti info@ninaradenkovicmarketing.com. Če naročila ne prekličete gre v nadaljnjo obdelavo.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Preko elektronske pošte boste obveščeni o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo izdelka.

POSTOPEK NAKUPA ZA PRAVNE OSEBE
Postopek je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da se ob zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Enake so tudi možnosti plačila.

Za kakršnakoli vprašanja ali pomoč sem vedno na voljo tudi preko e-pošte info@ninaradenkovicmarketing.com.

PROMOCIJSKA KODA (KUPON)
Promocijska koda je alfanumerični niz znakov in prinaša različne ugodnosti (popust na izdelke, popust na storitve …). Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika.

Vsakršna koda je vedno časovno omejena. Izkoristiti se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Promocijsko kodo lahko kupec uporabi, ko v svoji košarici, na zaključku nakupa, klikne na povezavo »vnos kode«, nato pa v polje »koda kupona« vnese alfanumerični niz znakov, nato s klikom na »unovči kupon« v sistemu samodejno aktivira kuponu pripisana ugodnost, ki postane vidna tudi v košarici.

Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko kupec vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

DARILNI BON
Darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), ponudnik (Management in marketing, Nina Radenković, s.p.) ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno. Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.

Kupec uporabi darilni bon tako, da v polje »opombe« vpiše številko bona. Končni znesek se obračuna na računu.

9. pravica do odstopa nakupa, vračilo izdelkov

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri izdelkih, ki so mu že bili posredovani, in storitvah, ki so že bile opravljene.

10. odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V primeru, da se lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo, preden ponudnik popravi podatke na spletni strani, bo ponudnik kupca obvestil o spremembi in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, kljub temu je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki so po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Uporaba spletnih vsebin, storitev in izdelkov ponudnika Management in marketing, Nina Radenković, s.p. je izključno na lastno odgovornost. Ob nepravilni uporabi izdelkov, storitev in/ali drugih vsebin, ter neupoštevanju navodil uporabe izdelkov ali storitev, ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za tipkarske napake ponudnik ne odgovarja.

11. mnenje uporabnikov oziroma kupcev

Ponudnik lahko objavi mnenja oziroma komentarje kupcev ter recenzije izdelkov, ki jih pridobi s strani svojih kupcev.

Šteje se, da je kupec s tem seznanjen in se strinja, da lahko ponudnik časovno neomejeno in za katerikoli primeren namen besedila mnenje tudi uporabi.

Z oddajo mnenja ali komentarja se kupec izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu prodajalca, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Ponudnik vsa mnenja pregleda in ne objavlja mnenj oziroma prispevkov, ki so žaljivi, zavajajoči, neprimerni in po mnenju podjetja ne nudijo koristi drugim kupcem oziroma obiskovalcem spletne trgovine.

12. varstvo osebnih podatkov in politika zasebnosti

SPLOŠNO
Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov oziroma kupcev spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo ponudnik spletnega mesta ravnal v skladu z državnimi in mednarodnimi predpisi, ter skladno z evropsko splošno Uredbo 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takšnih podatkov.

VAROVANJE PODATKOV
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabljal izključno za potrebe izpolnitve naročila in drugega kar je neposredno povezano z naročilom ter potrebno komunikacijo za zaključek naročila.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV
Ponudnik za potrebe opravljanja storitve, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • podjetje oz. naziv pravne osebe in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba),
 • naslov elektronske pošte,
 • kontaktno telefonsko številko,
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazec v spletni trgovini,
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih je vnesel uporabnik ne odgovarjamo. Vsi omenjeni podatki se hranijo na strežniku ponudnika.

V kolikor bi ponudnik prenehal z opisanimi nameni, za katere se hranijo in obdelujejo osebni podatki, bo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisal.

IZJAVA O VAROVANJU ZAUPNOSTI OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOSTI UPORABNIKOV
Ponudnik je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika oziroma kupca posredoval osebnih ali drugih podatkov tretji osebi oziroma ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne ali druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti ali če je taka obveznost določena v zakonu.

Uporabnik/kupec se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic.

Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ponudnik ne prevzema odgovornosti.

IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI
Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene sebe, ki imajo dostop do osebnih oziroma drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih oziroma drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

SOGLASJE KUPCA S SPLOŠNIMI POGOJI POSLOVANJA
Z uporabo storitev na spletni trgovini in z neposrednim klikom na okence »strinjam se s pogoji poslovanja« pred nakupom, se uporabnik zavezuje, da prostovoljno, izrecno ter nedvoumno sprejema Splošne pogoje poslovanja in dovoljuje obdelavo svojih osebnih podatkov izključno za potrebe tega naročila, skladno s Splošnimi pogoji ter predpisi s področja varstva potrošnikov (zajeta tudi evropska Splošna uredba o varstvu podatkov 2016/679) in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

SOGLASJE KUPCA Z UPORABO NJEGOVIH OSEBNIH PODATKOV V NAMENE TRŽENJA IN MARKETINGA
Kupec z registracijo in/ali oddajo naročila na spletni strani izrecno soglaša, da lahko ponudnik pridobljene osebne podatke (ime in priimek, elektronski naslov in morebitne druge podatke, ki jih ponudniku za namene izpolnitve naročila posreduje kupec), uporabi tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporablja ponudnik ter za potrebe z neposrednim trženjem povezane statistične in tržne analize, marketinško profiliranje in segmentacijo.

Vsak kupec mora soglasje za izvajanje neposrednega trženja prek elektronske pošte (v obliki e-novic) ponudnika izrecno podati soglasje tudi ob registraciji in/ali oddaji naročila na spletni strani z označitvijo »Prijava na e-novice«. V nasprotnem primeru neposrednega trženja prek elektronske pošte kupec ne bo deležen s tem pa tudi ne bo predhodno obveščen o spletnih akcijah ponudnika in drugih relevantnih vsebinah.

IZBRIS OSEBNIH PODATKOV
Vsak kupec lahko soglasje za obdelavo osebnih podatkov kadarkoli prekliče z obvestilom po elektronski pošti na info@ninaradenkovicmarketing.com ali s klikom na odjavni ukaz znotraj vsakega marketinškega sporočila.

Ponudnik bo kupčevo željo upošteval in zbrisal zgodovino vseh njegovih nakupov (vsa pretekla naročila in vse podatke povezane z njimi) in/ali ga odstranil iz seznama prejemnikov e-novic (v kolikor je naročen na e-novice). Pri tem kupec ne trpi nobenih stroškov.

PRAVICE UPORABNIKA OZIROMA KUPCA
Ponudnik kupcu spletne trgovine skladno z zakonodajo brezplačno omogoča pravico do pridobitve informacij o morebitni obdelavi njegovih osebnih podatkov in pravico do odstopa. Na pisno zahtevo je kupcu na voljo tudi kopija o morebitni obdelavi njegovih podatkov.

 • Kupcu, na katerega se nanašajo osebni podatki, ponudnik ob upoštevanju namena obdelave omogoča, da se dopolni in/ali popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim.
 • Ponudnik se zavezuje omogočiti izbris in pozabo osebnih podatkov uporabnika. Zahteva mora biti naslovljena s predlogom za izbris osebnih podatkov. Uresničevanje pravic kupca se zagotavlja brez neposrednega odlašanja in v vsakem primeru izvede v enem mesecu po prejemu zahteve.
 • Na pisno zahtevo kupca, ponudnik omogoča prenos njegovih osebnih podatkov drugam, če je to tehnično mogoče in komplementarno s programsko opremo ponudnika.
 • Ponudnik se zavezuje kupcu, na katerega se nanašajo osebni podatki, da ima pravico do zahtevka o omejitvi obdelave, kadar velja eden izmed primerov skladno z evropsko splošno Uredbo 2016/679.
 • Kupec ima pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim.

Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

13. avtorske pravice in intelektualna lastnina

Spletna trgovina www.ninaradenkovicmarketing.com je v izključni lastni Management in marketing, Nina Radenković, s.p. Pridržujemo si vse pravice in kakršno koli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru www.ninaradenkovicmarketing.com je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.

Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno rabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih.

14. pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Vsako pritožbo in reklamacijo jemlje zelo resno, saj mu je zadovoljstvo kupcev izredno pomembno.

Po vseh močeh se bo trudil izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb, ki se lahko oddajo po elektronski pošti info@ninaradenkovicmarketing.com ali z dopisom na sedež podjetja. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kupcu bo v petih delovnih dneh potrjeno, da je ponudnik prejel pritožbo, ter sporočeno kako dolgo bo pritožba obravnavana. Kupec bo za čas postopka redno obveščen o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor spora ni mogoče rešiti, je za reševanje spora pristojno sodišče v Mariboru.

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik izdelkov in storitev, ki omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 23. 11. 2020

splošni pogoji

ošni pogo

Splošne in ostale pogoje poslovanja spletnega mesta www.ninaradenkovicmarketing.com, določa upravljalec Management in marketing, Nina Radenković, s.p., ki je hkrati pisec vseh produktov ter odgovarja za vse objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi splošnimi pogoji. Upravljalec te spletne strani in podatkov povezanih z njo je Management in marketing, Nina Radenković s.p., Plečnikova ulica 7, 2000 Maribor.

Vaš dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo urejajo ti splošni pogoji. In z vstopom na spletno mesto potrjujete, da ste z njimi seznanjeni, z njimi soglašate ter da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo.

Management in marketing, Nina Radenković, s.p. si pridržuje pravico, da te splošne pogoje brez obvestila spremeni ali dopolni. Prav tako podjetje ni zavezano posodabljati vsebin tega spletnega mesta, a jih lahko kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni in/ali dopolni.

Podatki na spletnem mestu so zgolj informativne narave, zato Management in marketing, Nina Radenković, s.p. ne prevzema odgovornosti za morebitne napake v vsebini ter pravilnost in točnost objavljenih podatkov, do katerih je morebiti prišlo zaradi časovnih neusklajenosti, napak pri vnosu ali drugih nepredvidljivih vzrokov.

To spletno mesto in vsi njegovi elementi so intelektualna lastnina Management in marketing, Nina Radenković, s.p. in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah ter jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez pisnega soglasja lastnika. Vsebine spletnega mesta se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

S tem, ko uporabljate spletno mesto www.ninaradenkovicmarketing.com ter vse njegove elemente in funkcije, ki jih spletno mesto omogoča, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in da jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletnega mesta in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto.

Management in marketing, Nina Radenković, s.p. si pridržuje pravico, da se v primeru kršenja teh splošnih pogojev posluži vseh pravnih sredstev in pravic, vključno s pravico do blokiranja dostopa do spletnega mesta z določenega spletnega naslova.

Splošni pogoji spletnega mesta www.ninaradenkovicmarketing.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi priporočil mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in priporočil GZS.

S spletnim mestom www.ninaradenkovicmarketing.com (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje Management in marketing, Nina Radenković, s.p., Plečnikova ulica 7, 2000 Maribor, matična številka: 7019254000, ki je ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik« ali »prodajalec«).

V pogojih poslovanja je opisano delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti kupca in spletne trgovine ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Uporabnika (v nadaljevanju tudi »kupca«) spletne trgovine zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

1. podatki o podjetju

Management in marketing, Nina Radenković, s.p.

Plečnikova ulica 7

2000 Maribor

E-mal: info@ninaradenkovicmarketing.com

Telefon: 00386 40 433 776

IBAN: SI56 6100 0001 0528 048

Matična številka: 7019254000

Davčna številka: 24702587 (nisem zavezanka za DDV)

Registrski organ: AJPES, Izpostava Maribor. Vpis v registrski organ z dne 26. 2. 2016.

2. dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • jasno in nedvoumno določene cene (razvidno mora biti, ali že vsebujejo davek),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop od pogodbe (razvidno mora biti, če in koliko kupca stane vračilo artikla),
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. ponudba izdelkov in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se lahko ponudba in cene v spletni trgovini ažurirajo in spreminjajo pogosto in hitro.

 • DDV ni vštet v ceno izdelka v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1;
 • vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave;
 • vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica;
 • cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti (ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen);
 • cena velja za vse uporabnike spletne trgovine. Obiskovalec postane uporabnik oz. kupec z registracijo v spletni trgovini kot član ali z enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost.

Cena velja v primeru plačila z spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

V kolikor se zgodi, da bo podatek o ceni napačen ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Darilnih bonov in promocijskih kod ni možno menjati za gotovino.

4. naročilo

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba oziroma prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

5. načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • neposredna bančna transakcija (UPN nalogu),
 • s plačilno kartico preko sistema STRIPE.

6. rok dobave

Rok predaje izdelka je 7 delovnih dni od nakupa oziroma od izdaje, v kolikor je izdelek kupljen v predprodaji.

V primeru da izdelek ne bo odposlan v maksimalno 7 delovnih dneh, boste o tem obveščeni pisno po elektronski pošti ali po telefonu. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, lahko to kadarkoli sporočite preko elektronskega naslova ali telefona in bomo poskušali zadeve rešiti v obojestransko korist.

7. izdaja računa

Ponudnik ob plačilu naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi račun v .pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu je razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnosti podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

8. postopek nakupa

Nakupovanje v spletni trgovini poteka 24 ur na dan, vse dni v letu.

IZBIRA IZDELKA
Na spletni strani izberite izdelek. Ko izberete izdelek, kliknite na povezavo za nakup. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite zaključiti nakup, le-tega opravite »na blagajni«.

ODSTRANITEV IZDELKA IZ NAKUPOVALNE KOŠARICE
Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice. S klikom na ikono se kupcu prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec »odstrani«.

NAKUPOVALNA KOŠARICA
Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 • Način plačila: Izbirate lahko med: neposredno bančno transakcijo (UPN nalog) ali s plačilno kartico preko sistema Stripe.
 • Kuponi: Če imate veljaven kupon za popust ga vpišete v ustrezno polje in kliknete gumb »Unovči kupon«.
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Zraven je zapisana cena izdelka.
 • Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb »KUPI SEDAJ«.

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, kupec dobi potrditveno elektronsko sporočilo.

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU
Po oddaji naročila prejmete obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto, podatke o naročilu in podatke za plačilo v kolikor je izbrana neposredna bančna transakcija.

V tej fazi imate 2 uri časa, da odstopite od naročila, tako da to sporočite po elektronski pošti info@ninaradenkovicmarketing.com. Če naročila ne prekličete gre v nadaljnjo obdelavo.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Preko elektronske pošte boste obveščeni o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo izdelka.

POSTOPEK NAKUPA ZA PRAVNE OSEBE
Postopek je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da se ob zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Enake so tudi možnosti plačila.

Za kakršnakoli vprašanja ali pomoč sem vedno na voljo tudi preko e-pošte info@ninaradenkovicmarketing.com.

PROMOCIJSKA KODA (KUPON)
Promocijska koda je alfanumerični niz znakov in prinaša različne ugodnosti (popust na izdelke, popust na storitve …). Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika.

Vsakršna koda je vedno časovno omejena. Izkoristiti se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Promocijsko kodo lahko kupec uporabi, ko v svoji košarici, na zaključku nakupa, klikne na povezavo »vnos kode«, nato pa v polje »koda kupona« vnese alfanumerični niz znakov, nato s klikom na »unovči kupon« v sistemu samodejno aktivira kuponu pripisana ugodnost, ki postane vidna tudi v košarici.

Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko kupec vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

DARILNI BON
Darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), ponudnik (Management in marketing, Nina Radenković, s.p.) ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno. Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.

Kupec uporabi darilni bon tako, da v polje »opombe« vpiše številko bona. Končni znesek se obračuna na računu.

9. pravica do odstopa nakupa, vračilo izdelkov

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri izdelkih, ki so mu že bili posredovani, in storitvah, ki so že bile opravljene.

10. odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V primeru, da se lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo, preden ponudnik popravi podatke na spletni strani, bo ponudnik kupca obvestil o spremembi in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, kljub temu je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki so po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Uporaba spletnih vsebin, storitev in izdelkov ponudnika Management in marketing, Nina Radenković, s.p. je izključno na lastno odgovornost. Ob nepravilni uporabi izdelkov, storitev in/ali drugih vsebin, ter neupoštevanju navodil uporabe izdelkov ali storitev, ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za tipkarske napake ponudnik ne odgovarja.

11. mnenje uporabnikov oziroma kupcev

Ponudnik lahko objavi mnenja oziroma komentarje kupcev ter recenzije izdelkov, ki jih pridobi s strani svojih kupcev.

Šteje se, da je kupec s tem seznanjen in se strinja, da lahko ponudnik časovno neomejeno in za katerikoli primeren namen besedila mnenje tudi uporabi.

Z oddajo mnenja ali komentarja se kupec izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu prodajalca, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Ponudnik vsa mnenja pregleda in ne objavlja mnenj oziroma prispevkov, ki so žaljivi, zavajajoči, neprimerni in po mnenju podjetja ne nudijo koristi drugim kupcem oziroma obiskovalcem spletne trgovine.

12. varstvo osebnih podatkov in politika zasebnosti

SPLOŠNO
Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov oziroma kupcev spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo ponudnik spletnega mesta ravnal v skladu z državnimi in mednarodnimi predpisi, ter skladno z evropsko splošno Uredbo 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takšnih podatkov.

VAROVANJE PODATKOV
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabljal izključno za potrebe izpolnitve naročila in drugega kar je neposredno povezano z naročilom ter potrebno komunikacijo za zaključek naročila.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV
Ponudnik za potrebe opravljanja storitve, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • podjetje oz. naziv pravne osebe in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba),
 • naslov elektronske pošte,
 • kontaktno telefonsko številko,
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazec v spletni trgovini,
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih je vnesel uporabnik ne odgovarjamo. Vsi omenjeni podatki se hranijo na strežniku ponudnika.

V kolikor bi ponudnik prenehal z opisanimi nameni, za katere se hranijo in obdelujejo osebni podatki, bo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisal.

IZJAVA O VAROVANJU ZAUPNOSTI OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOSTI UPORABNIKOV
Ponudnik je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika oziroma kupca posredoval osebnih ali drugih podatkov tretji osebi oziroma ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne ali druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti ali če je taka obveznost določena v zakonu.

Uporabnik/kupec se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic.

Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ponudnik ne prevzema odgovornosti.

IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI
Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene sebe, ki imajo dostop do osebnih oziroma drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih oziroma drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

SOGLASJE KUPCA S SPLOŠNIMI POGOJI POSLOVANJA
Z uporabo storitev na spletni trgovini in z neposrednim klikom na okence »strinjam se s pogoji poslovanja« pred nakupom, se uporabnik zavezuje, da prostovoljno, izrecno ter nedvoumno sprejema Splošne pogoje poslovanja in dovoljuje obdelavo svojih osebnih podatkov izključno za potrebe tega naročila, skladno s Splošnimi pogoji ter predpisi s področja varstva potrošnikov (zajeta tudi evropska Splošna uredba o varstvu podatkov 2016/679) in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

SOGLASJE KUPCA Z UPORABO NJEGOVIH OSEBNIH PODATKOV V NAMENE TRŽENJA IN MARKETINGA
Kupec z registracijo in/ali oddajo naročila na spletni strani izrecno soglaša, da lahko ponudnik pridobljene osebne podatke (ime in priimek, elektronski naslov in morebitne druge podatke, ki jih ponudniku za namene izpolnitve naročila posreduje kupec), uporabi tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporablja ponudnik ter za potrebe z neposrednim trženjem povezane statistične in tržne analize, marketinško profiliranje in segmentacijo.

Vsak kupec mora soglasje za izvajanje neposrednega trženja prek elektronske pošte (v obliki e-novic) ponudnika izrecno podati soglasje tudi ob registraciji in/ali oddaji naročila na spletni strani z označitvijo »Prijava na e-novice«. V nasprotnem primeru neposrednega trženja prek elektronske pošte kupec ne bo deležen s tem pa tudi ne bo predhodno obveščen o spletnih akcijah ponudnika in drugih relevantnih vsebinah.

IZBRIS OSEBNIH PODATKOV
Vsak kupec lahko soglasje za obdelavo osebnih podatkov kadarkoli prekliče z obvestilom po elektronski pošti na info@ninaradenkovicmarketing.com ali s klikom na odjavni ukaz znotraj vsakega marketinškega sporočila.

Ponudnik bo kupčevo željo upošteval in zbrisal zgodovino vseh njegovih nakupov (vsa pretekla naročila in vse podatke povezane z njimi) in/ali ga odstranil iz seznama prejemnikov e-novic (v kolikor je naročen na e-novice). Pri tem kupec ne trpi nobenih stroškov.

PRAVICE UPORABNIKA OZIROMA KUPCA
Ponudnik kupcu spletne trgovine skladno z zakonodajo brezplačno omogoča pravico do pridobitve informacij o morebitni obdelavi njegovih osebnih podatkov in pravico do odstopa. Na pisno zahtevo je kupcu na voljo tudi kopija o morebitni obdelavi njegovih podatkov.

 • Kupcu, na katerega se nanašajo osebni podatki, ponudnik ob upoštevanju namena obdelave omogoča, da se dopolni in/ali popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim.
 • Ponudnik se zavezuje omogočiti izbris in pozabo osebnih podatkov uporabnika. Zahteva mora biti naslovljena s predlogom za izbris osebnih podatkov. Uresničevanje pravic kupca se zagotavlja brez neposrednega odlašanja in v vsakem primeru izvede v enem mesecu po prejemu zahteve.
 • Na pisno zahtevo kupca, ponudnik omogoča prenos njegovih osebnih podatkov drugam, če je to tehnično mogoče in komplementarno s programsko opremo ponudnika.
 • Ponudnik se zavezuje kupcu, na katerega se nanašajo osebni podatki, da ima pravico do zahtevka o omejitvi obdelave, kadar velja eden izmed primerov skladno z evropsko splošno Uredbo 2016/679.
 • Kupec ima pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim.

Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

13. avtorske pravice in intelektualna lastnina

Spletna trgovina www.ninaradenkovicmarketing.com je v izključni lastni Management in marketing, Nina Radenković, s.p. Pridržujemo si vse pravice in kakršno koli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru www.ninaradenkovicmarketing.com je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.

Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno rabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih.

14. pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Vsako pritožbo in reklamacijo jemlje zelo resno, saj mu je zadovoljstvo kupcev izredno pomembno.

Po vseh močeh se bo trudil izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb, ki se lahko oddajo po elektronski pošti info@ninaradenkovicmarketing.com ali z dopisom na sedež podjetja. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kupcu bo v petih delovnih dneh potrjeno, da je ponudnik prejel pritožbo, ter sporočeno kako dolgo bo pritožba obravnavana. Kupec bo za čas postopka redno obveščen o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor spora ni mogoče rešiti, je za reševanje spora pristojno sodišče v Mariboru.

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik izdelkov in storitev, ki omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 23. 11. 2020

splošni pogoji

ošni pogo

Splošne in ostale pogoje poslovanja spletnega mesta www.ninaradenkovicmarketing.com, določa upravljalec Management in marketing, Nina Radenković, s.p., ki je hkrati pisec vseh produktov ter odgovarja za vse objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi splošnimi pogoji. Upravljalec te spletne strani in podatkov povezanih z njo je Management in marketing, Nina Radenković s.p., Plečnikova ulica 7, 2000 Maribor.

Vaš dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo urejajo ti splošni pogoji. In z vstopom na spletno mesto potrjujete, da ste z njimi seznanjeni, z njimi soglašate ter da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo.

Management in marketing, Nina Radenković, s.p. si pridržuje pravico, da te splošne pogoje brez obvestila spremeni ali dopolni. Prav tako podjetje ni zavezano posodabljati vsebin tega spletnega mesta, a jih lahko kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni in/ali dopolni.

Podatki na spletnem mestu so zgolj informativne narave, zato Management in marketing, Nina Radenković, s.p. ne prevzema odgovornosti za morebitne napake v vsebini ter pravilnost in točnost objavljenih podatkov, do katerih je morebiti prišlo zaradi časovnih neusklajenosti, napak pri vnosu ali drugih nepredvidljivih vzrokov.

To spletno mesto in vsi njegovi elementi so intelektualna lastnina Management in marketing, Nina Radenković, s.p. in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah ter jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez pisnega soglasja lastnika. Vsebine spletnega mesta se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

S tem, ko uporabljate spletno mesto www.ninaradenkovicmarketing.com ter vse njegove elemente in funkcije, ki jih spletno mesto omogoča, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in da jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletnega mesta in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto.

Management in marketing, Nina Radenković, s.p. si pridržuje pravico, da se v primeru kršenja teh splošnih pogojev posluži vseh pravnih sredstev in pravic, vključno s pravico do blokiranja dostopa do spletnega mesta z določenega spletnega naslova.

Splošni pogoji spletnega mesta www.ninaradenkovicmarketing.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi priporočil mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in priporočil GZS.

S spletnim mestom www.ninaradenkovicmarketing.com (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje Management in marketing, Nina Radenković, s.p., Plečnikova ulica 7, 2000 Maribor, matična številka: 7019254000, ki je ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik« ali »prodajalec«).

V pogojih poslovanja je opisano delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti kupca in spletne trgovine ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Uporabnika (v nadaljevanju tudi »kupca«) spletne trgovine zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

1. podatki o podjetju

Management in marketing, Nina Radenković, s.p.

Plečnikova ulica 7

2000 Maribor

E-mal: info@ninaradenkovicmarketing.com

Telefon: 00386 40 433 776

IBAN: SI56 6100 0001 0528 048

Matična številka: 7019254000

Davčna številka: 24702587 (nisem zavezanka za DDV)

Registrski organ: AJPES, Izpostava Maribor. Vpis v registrski organ z dne 26. 2. 2016.

2. dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • jasno in nedvoumno določene cene (razvidno mora biti, ali že vsebujejo davek),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop od pogodbe (razvidno mora biti, če in koliko kupca stane vračilo artikla),
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. ponudba izdelkov in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se lahko ponudba in cene v spletni trgovini ažurirajo in spreminjajo pogosto in hitro.

 • DDV ni vštet v ceno izdelka v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1;
 • vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave;
 • vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica;
 • cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti (ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen);
 • cena velja za vse uporabnike spletne trgovine. Obiskovalec postane uporabnik oz. kupec z registracijo v spletni trgovini kot član ali z enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost.

Cena velja v primeru plačila z spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

V kolikor se zgodi, da bo podatek o ceni napačen ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Darilnih bonov in promocijskih kod ni možno menjati za gotovino.

4. naročilo

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba oziroma prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

5. načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • neposredna bančna transakcija (UPN nalogu),
 • s plačilno kartico preko sistema STRIPE.

6. rok dobave

Rok predaje izdelka je 7 delovnih dni od nakupa oziroma od izdaje, v kolikor je izdelek kupljen v predprodaji.

V primeru da izdelek ne bo odposlan v maksimalno 7 delovnih dneh, boste o tem obveščeni pisno po elektronski pošti ali po telefonu. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, lahko to kadarkoli sporočite preko elektronskega naslova ali telefona in bomo poskušali zadeve rešiti v obojestransko korist.

7. izdaja računa

Ponudnik ob plačilu naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi račun v .pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu je razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnosti podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

8. postopek nakupa

Nakupovanje v spletni trgovini poteka 24 ur na dan, vse dni v letu.

IZBIRA IZDELKA
Na spletni strani izberite izdelek. Ko izberete izdelek, kliknite na povezavo za nakup. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite zaključiti nakup, le-tega opravite »na blagajni«.

ODSTRANITEV IZDELKA IZ NAKUPOVALNE KOŠARICE
Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice. S klikom na ikono se kupcu prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec »odstrani«.

NAKUPOVALNA KOŠARICA
Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 • Način plačila: Izbirate lahko med: neposredno bančno transakcijo (UPN nalog) ali s plačilno kartico preko sistema Stripe.
 • Kuponi: Če imate veljaven kupon za popust ga vpišete v ustrezno polje in kliknete gumb »Unovči kupon«.
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Zraven je zapisana cena izdelka.
 • Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb »KUPI SEDAJ«.

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, kupec dobi potrditveno elektronsko sporočilo.

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU
Po oddaji naročila prejmete obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto, podatke o naročilu in podatke za plačilo v kolikor je izbrana neposredna bančna transakcija.

V tej fazi imate 2 uri časa, da odstopite od naročila, tako da to sporočite po elektronski pošti info@ninaradenkovicmarketing.com. Če naročila ne prekličete gre v nadaljnjo obdelavo.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Preko elektronske pošte boste obveščeni o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo izdelka.

POSTOPEK NAKUPA ZA PRAVNE OSEBE
Postopek je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da se ob zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Enake so tudi možnosti plačila.

Za kakršnakoli vprašanja ali pomoč sem vedno na voljo tudi preko e-pošte info@ninaradenkovicmarketing.com.

PROMOCIJSKA KODA (KUPON)
Promocijska koda je alfanumerični niz znakov in prinaša različne ugodnosti (popust na izdelke, popust na storitve …). Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika.

Vsakršna koda je vedno časovno omejena. Izkoristiti se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Promocijsko kodo lahko kupec uporabi, ko v svoji košarici, na zaključku nakupa, klikne na povezavo »vnos kode«, nato pa v polje »koda kupona« vnese alfanumerični niz znakov, nato s klikom na »unovči kupon« v sistemu samodejno aktivira kuponu pripisana ugodnost, ki postane vidna tudi v košarici.

Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko kupec vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

DARILNI BON
Darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), ponudnik (Management in marketing, Nina Radenković, s.p.) ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno. Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.

Kupec uporabi darilni bon tako, da v polje »opombe« vpiše številko bona. Končni znesek se obračuna na računu.

9. pravica do odstopa nakupa, vračilo izdelkov

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri izdelkih, ki so mu že bili posredovani, in storitvah, ki so že bile opravljene.

10. odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V primeru, da se lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo, preden ponudnik popravi podatke na spletni strani, bo ponudnik kupca obvestil o spremembi in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, kljub temu je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki so po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Uporaba spletnih vsebin, storitev in izdelkov ponudnika Management in marketing, Nina Radenković, s.p. je izključno na lastno odgovornost. Ob nepravilni uporabi izdelkov, storitev in/ali drugih vsebin, ter neupoštevanju navodil uporabe izdelkov ali storitev, ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za tipkarske napake ponudnik ne odgovarja.

11. mnenje uporabnikov oziroma kupcev

Ponudnik lahko objavi mnenja oziroma komentarje kupcev ter recenzije izdelkov, ki jih pridobi s strani svojih kupcev.

Šteje se, da je kupec s tem seznanjen in se strinja, da lahko ponudnik časovno neomejeno in za katerikoli primeren namen besedila mnenje tudi uporabi.

Z oddajo mnenja ali komentarja se kupec izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu prodajalca, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Ponudnik vsa mnenja pregleda in ne objavlja mnenj oziroma prispevkov, ki so žaljivi, zavajajoči, neprimerni in po mnenju podjetja ne nudijo koristi drugim kupcem oziroma obiskovalcem spletne trgovine.

12. varstvo osebnih podatkov in politika zasebnosti

SPLOŠNO
Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov oziroma kupcev spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo ponudnik spletnega mesta ravnal v skladu z državnimi in mednarodnimi predpisi, ter skladno z evropsko splošno Uredbo 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takšnih podatkov.

VAROVANJE PODATKOV
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabljal izključno za potrebe izpolnitve naročila in drugega kar je neposredno povezano z naročilom ter potrebno komunikacijo za zaključek naročila.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV
Ponudnik za potrebe opravljanja storitve, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • podjetje oz. naziv pravne osebe in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba),
 • naslov elektronske pošte,
 • kontaktno telefonsko številko,
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazec v spletni trgovini,
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih je vnesel uporabnik ne odgovarjamo. Vsi omenjeni podatki se hranijo na strežniku ponudnika.

V kolikor bi ponudnik prenehal z opisanimi nameni, za katere se hranijo in obdelujejo osebni podatki, bo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisal.

IZJAVA O VAROVANJU ZAUPNOSTI OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOSTI UPORABNIKOV
Ponudnik je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika oziroma kupca posredoval osebnih ali drugih podatkov tretji osebi oziroma ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne ali druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti ali če je taka obveznost določena v zakonu.

Uporabnik/kupec se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic.

Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ponudnik ne prevzema odgovornosti.

IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI
Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene sebe, ki imajo dostop do osebnih oziroma drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih oziroma drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

SOGLASJE KUPCA S SPLOŠNIMI POGOJI POSLOVANJA
Z uporabo storitev na spletni trgovini in z neposrednim klikom na okence »strinjam se s pogoji poslovanja« pred nakupom, se uporabnik zavezuje, da prostovoljno, izrecno ter nedvoumno sprejema Splošne pogoje poslovanja in dovoljuje obdelavo svojih osebnih podatkov izključno za potrebe tega naročila, skladno s Splošnimi pogoji ter predpisi s področja varstva potrošnikov (zajeta tudi evropska Splošna uredba o varstvu podatkov 2016/679) in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

SOGLASJE KUPCA Z UPORABO NJEGOVIH OSEBNIH PODATKOV V NAMENE TRŽENJA IN MARKETINGA
Kupec z registracijo in/ali oddajo naročila na spletni strani izrecno soglaša, da lahko ponudnik pridobljene osebne podatke (ime in priimek, elektronski naslov in morebitne druge podatke, ki jih ponudniku za namene izpolnitve naročila posreduje kupec), uporabi tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporablja ponudnik ter za potrebe z neposrednim trženjem povezane statistične in tržne analize, marketinško profiliranje in segmentacijo.

Vsak kupec mora soglasje za izvajanje neposrednega trženja prek elektronske pošte (v obliki e-novic) ponudnika izrecno podati soglasje tudi ob registraciji in/ali oddaji naročila na spletni strani z označitvijo »Prijava na e-novice«. V nasprotnem primeru neposrednega trženja prek elektronske pošte kupec ne bo deležen s tem pa tudi ne bo predhodno obveščen o spletnih akcijah ponudnika in drugih relevantnih vsebinah.

IZBRIS OSEBNIH PODATKOV
Vsak kupec lahko soglasje za obdelavo osebnih podatkov kadarkoli prekliče z obvestilom po elektronski pošti na info@ninaradenkovicmarketing.com ali s klikom na odjavni ukaz znotraj vsakega marketinškega sporočila.

Ponudnik bo kupčevo željo upošteval in zbrisal zgodovino vseh njegovih nakupov (vsa pretekla naročila in vse podatke povezane z njimi) in/ali ga odstranil iz seznama prejemnikov e-novic (v kolikor je naročen na e-novice). Pri tem kupec ne trpi nobenih stroškov.

PRAVICE UPORABNIKA OZIROMA KUPCA
Ponudnik kupcu spletne trgovine skladno z zakonodajo brezplačno omogoča pravico do pridobitve informacij o morebitni obdelavi njegovih osebnih podatkov in pravico do odstopa. Na pisno zahtevo je kupcu na voljo tudi kopija o morebitni obdelavi njegovih podatkov.

 • Kupcu, na katerega se nanašajo osebni podatki, ponudnik ob upoštevanju namena obdelave omogoča, da se dopolni in/ali popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim.
 • Ponudnik se zavezuje omogočiti izbris in pozabo osebnih podatkov uporabnika. Zahteva mora biti naslovljena s predlogom za izbris osebnih podatkov. Uresničevanje pravic kupca se zagotavlja brez neposrednega odlašanja in v vsakem primeru izvede v enem mesecu po prejemu zahteve.
 • Na pisno zahtevo kupca, ponudnik omogoča prenos njegovih osebnih podatkov drugam, če je to tehnično mogoče in komplementarno s programsko opremo ponudnika.
 • Ponudnik se zavezuje kupcu, na katerega se nanašajo osebni podatki, da ima pravico do zahtevka o omejitvi obdelave, kadar velja eden izmed primerov skladno z evropsko splošno Uredbo 2016/679.
 • Kupec ima pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim.

Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

13. avtorske pravice in intelektualna lastnina

Spletna trgovina www.ninaradenkovicmarketing.com je v izključni lastni Management in marketing, Nina Radenković, s.p. Pridržujemo si vse pravice in kakršno koli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru www.ninaradenkovicmarketing.com je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.

Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno rabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih.

14. pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Vsako pritožbo in reklamacijo jemlje zelo resno, saj mu je zadovoljstvo kupcev izredno pomembno.

Po vseh močeh se bo trudil izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb, ki se lahko oddajo po elektronski pošti info@ninaradenkovicmarketing.com ali z dopisom na sedež podjetja. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kupcu bo v petih delovnih dneh potrjeno, da je ponudnik prejel pritožbo, ter sporočeno kako dolgo bo pritožba obravnavana. Kupec bo za čas postopka redno obveščen o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor spora ni mogoče rešiti, je za reševanje spora pristojno sodišče v Mariboru.

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik izdelkov in storitev, ki omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 23. 11. 2020

error: Vsebina je zaščitena !!